Elektronický kapesní tlumočník pro Blízký a Střední východ

Kdo cestuje na Blízký nebo Střední východ a nechce se spoléhat na to, že se všude domluví anglicky, si může přibalit na cestu praktického pomocníka. Hexaglot, výrobce elektronických kapesních tlumočníků, uvedl na trh přístroj s podporou arabštiny, hindštiny, perštiny, turečtiny a urdštiny.

Hexaglot Talking Translator TT14L Middle East*)

Hexaglot TalkingTranslator TT14L Middle East

Hexaglot Talking Translator TT14L Middle East – podporované jazyky:

– angličtina
– arabština (např. Irák)*
– francouzština
– hindština (Indie)*
– italština
– němčina
– nizozemština
– perština (Írán)*
– portugalština
– ruština
– řečtina
– španělština
– turečtina*
– urdština (Pákistán)*

Elektronický kapesní slovník TalkingTranslator TT14L Middle East, který se prodává za cenu kolem 200 eur, obsahuje také slovní zásobu 9 evropských jazyků. Čeština mezi nimi není, takže je třeba využít znalosti jiného cizího jazyka z nabídky.

Mistrovským kouskem muselo být nejen vymyslet, jak zobrazit tolik různých písmen a zvláštních znaků na obrazovce, ale hlavně nalézt způsob, jak je zadávat přes QWERTY klávesnici. Šest až sedm různých funkcí na jednu klávesu je docela hodně, na druhou stranu je přístroj kompaktní a pomocí integrované klávesnice je možné naťukat a nechat si přeložit např. neznámé nápisy na informačních cedulích.

Vedle obvyklého hledání ve slovníku na obrazovce je možné si nechat přeložená slova a fráze přečíst přes vestavěný reproduktor, takže se uživatel může naučit výslovnost daného slova, bez toho, že by musel nejprve ovládat příslušné orientální písmo.

Současně se 14 jazykovými slovníky s téměř 400 000 hesly je integrován anglický New Oxford American Dictionary a také kalkulátor – i pro přepočet jednotek, měn a velikosti oděvu.

Rozsah funkcí doplňuje integrované sudoku a rádio s VKV frekvencemi běžnými v Asii. Dvě mikrotužkové baterie zajišťují dlouhou provozní dobu.

Hexaglot má další podobné přístroje v nabídce: TT14L East (podporované jazyky: bulharština, čeština, chorvatština, maďarština, polština, rumunština, ruština, slovenština, ukrajinština ), a TT14L Far East (čínština, filipínština, indonéština, japonština, korejština, malajština, thajština, vietnamština).

*) Za affiliate/reklamní odkazy dostává provozovatel stránek příp. provizi od obchodníka. Více informací.