Zadávání znaků na Windows Mobile VI: klávesnice PC

Vůbec nejefektivnější způsob zadávání i delších textů na Windows Mobile je spojení kapesního počítače s PC a zadávání textů přímo na klávesnici stolního počítače. Pro správnou interpretaci stisknutých kláves, jejich přenos do kapesního počítače a příp. zobrazení zadaného textu i na displeji stolního počítače potřebujete ovšem příslušný software.

MyMobileRFreewarový MyMobileR podporuje používání myši a klávesnice pro ovládání kapesního počítače, navíc do něj můžete snadno kopírovat soubory tažením a puštěním na okno programu.

Nevýhodou řešení je jeho nemobilnost, výhoda naopak spočívá v možnosti psaní textu jako do jakékoliv jiné aplikace na počítači, kopírování a vkládání přes schránku, s možností přepínání jazyka klávesnice, se správným zobrazením české diakritiky. Velmi komfortní je psaní textových zpráv na klávesnici a jejich odeslání pomocí myši.

Ke správnému fungování musí být PDA propojeno s počítačem a na obou přístrojích musí být nainstalována a spuštěna stolní i mobilní část aplikace (spustí se zpravidla automaticky při připojení kabelu).

MyMobileR na Windows Mobile

+ psaní na klávesnici stolního počítače se všemi výhodami
+ možnost používání myši, schránky nebo přetahování pomocí drag & drop
– mobilita je během psaní omezena