Elektroničtí kapesní tlumočníci – drazí, ale užiteční pomocníci

Ať už na dovolené, ve škole nebo na dovolené: profesionální elektronické slovníky mohou být rychlými pomocníky. Nepatří sice právě k nejlevnějšímu elektronickému vybavení, ovšem oproti klasickým slovníkům poskytují několik výhod.


Pokud srovnáme jen rozsah elektronického pomocníka, který se vejde do kapsy, s klasickým kapesním slovníkem, zjistíme, že držíme v rukou dílo vyšší kategorie. I hledání slov jde ve srovnání s normálním slovníkem bleskurychle. Mimoto plní elektronický společník další funkce: může vysvětlit gramatické jevy, zkoušet slovíčka nebo pomoci při cvičení správné výslovnosti.

Krátký přehled vybraných modelů nejvyšší kategorie v ceně od 89,99 € vyšel v tomto měsíci v německém tisku. Nabídka podobných slovníků na českém trhu je více než omezená. Logickým vysvětlením je malé rozšíření češtiny a neexistence podobně rozsáhlých slovníkových děl (až 5 mil. hesel).

Alternativy? Kdo má přístup k internetu, tomu mohou dobře posloužit online slovníky. A kdo chce zůstat mobilní, může stále ještě používat starý dobrý papírový slovník.

*) Za affiliate/reklamní odkazy dostává provozovatel stránek příp. provizi od obchodníka. Více informací.